Ontspannen zingen in Houten

Update online lessen!


We zitten alweer in week 4 van het online lesprogramma, en elke week komen er weer nieuwe ideeën en zelfs nieuwe online mogelijkheden bij!

Zoom

Bijna alle prove-lessen doen we via Zoom. De geluidskwaliteit van Zoom is vele malen beter dan bij andere videobeldiensten, dus deze heeft de voorkeur. Maar.. hoe zit dat qua privacy? Nou goed nieuws:

Zoom heeft vorige week de privacy instellingen geheel herzien, en - als je de app update - is er een veiligheidsslotje te zien bovenin het gespreksscherm. Nu bespreken wij geen staatsgeheimen, maar toch fijn om weten!

Online zingen zonder vertraging In het videobellen zit er altijd een kleine vertraging waardoor het onmogelijk is om tegelijk te zingen of muziek te maken. Nu kun je op de computer het programma Jamulus installeren! Dit is een programma dat alleen werkt met geluid, dus niet met video, waarop muzikanten en zangers elkaar kunnen vinden. We hebben met Mr Wrong (de Bandworkshop) hier afgelopen vrijdag al in onze bandrepetitie mee geëxperimenteerd. Een bedrade verbinding en een snelle internetconnectie is daarbij een pre. Misschien niet voor alle leerlingen van toepassing, maar zeker voor degenen die dit interessant vinden leuk om uit te proberen! Mail me voor meer info!

Kidsklas online lespakket

De kidsklassen krijgen nu - net als de koren - les via een Youtube live stream.

Omdat we hebben gemerkt dat niet elke leerling daar enthousiast van wordt of de aandacht bij kan houden willen we de lessen binnenkort iets anders aan gaan pakken. Vanaf volgende week woensdag komt er elke week een nieuwe kidsklas-lespagina op www.kidsklas.nl met zangfilmpjes, oefeningen en leuke opdrachten waar je zeker een half uur mee bezig kan zijn in jouw lestijd.

Online Zangcafe

In de lessen werken we vaak toe naar een optreden, een zangcafe of een voorzingavond. Nu we al 2 zangcafe's hebben afgelast is het tijd voor een alternatief: Het online zangcafe!

Wat kun jij doen? Kies een liedje dat je leuk vind en studeer dit goed in. Maak een filmpje van jouw thuis optreden en stuur dit filmpje via email naar mij: dezangstudio@gmail.com. Mocht het bestand te groot zijn, dan kan dit ook via wedtransfer evt. Wij zetten de filmpjes dan op de website van het zangcafe en/of de Facebookpagina! Voor meer informatie: mail me :-)

Tot slot willen we iedereen bedanken voor de lieve berichten, de waardevolle tips en het geduld tot dusver. Het zingen geeft even moment van onbezorgdheid en afleiding. Wij zijn heel blij dat we dit met jullie mogen doen en delen graag onze energie en enthousiasme!

Liefs Emily en Angelique


De Zangstudio; Zangles van Emily van Orsouw

Lid van het  Houtens Muziek Collectief

 

Ik geef lessen op maandag, woensdag en vrijdag aan de Hefbrug 1,  in Houten. 

 

De Zangstudio gaat zorgvuldig om met uw privacy,

Meer informatie hierover vindt u hier: Privacy

Al het Fotomateriaal is geschoten tijdens zanguitvoeringen, zanglessen en groepslessen.

Met dank aan Albert Wollaars. 

Mocht u het niet eens zijn met een plaatsing van een foto? Neem dan contact met me op via het contactformulier.

Neem contact op via het contactformulier

Of mail naar:

dezangstudio@gmail.com

 

Contact: