top of page
TijgerLadies-5043_edited.jpg

Over Emily

 

Ik ben al mijn hele leven bezig met zingen. Als kind met opa’s stok als microfoon, in het kerkkoor, in bandjes vanaf mijn 14e. Op die leeftijd begon ik ook met het schrijven van liedjes op mijn vaders gitaar.

In het 2e jaar van mijn lerarenopleiding scheikunde had ik het later-zangeres-worden allang niet meer als doel maar in het weekend schreef ik nummers en repeteerde ik met mijn band. Een vriendin haalde me over om auditie te doen voor de rockacademie, en die opleiding kwam precies op tijd op mijn pad. Daar heb ik zang en songwriting gestudeerd.

 

In de tussentijd heb ik veel getourd door heel het land met Rockband Dolores, en met singer-songwriter duo Toadstool en daarmee diverse prijzen gewonnen voor performance en songwriting. 

 

Nu heb ik mijn eigen lespraktijk in Houten, met leuke leerlingen en fijne collega’s om me heen van het Houtens muziek collectief. Daarnaast laat ik mij niet weerhouden om nog  veel muziek te maken en op te treden. 

Vuurvlinder: ingetogen en grillige soundscapesongs in het Nederlands.

Ook ben ik regelmatig te vinden in de Nederlandse Theaters, Poppodia en op festivals met het Kindermuziektheater van Jeroen Schipper.

 

 

Ik zing en speel ook op projectbasis; zoals kampvuurconcerten, jamsessies en hap snap met verschillende zangers en zangeressen. Solo speel ik ook mooie (cover)songs met piano en gitaar.

 

Lees meer over Emily en haar projecten op www.emilyvanorsouw.nl

bottom of page